‘The Affair’ Seizoen 1: unieke vertelwijze maakt het interessant

‘The Affair’ Seizoen 1: unieke vertelwijze maakt het interessant

The Affair vertelt het spannende verhaal van de buitenechtelijke relatie tussen docent en schrijver Noah Solloway en serveerster Alison Bailey. Daarnaast worden Noah en Alison ervan verdacht een moord te hebben gepleegd.

Noah (Dominic West) en zijn vrouw Helen (Maura Tierney) uit Brooklyn (New York) hebben vier kinderen: Whitney, Martin, Trevor en Stacey. Jaarlijks gaan ze in de zomer met het hele gezin op vakantie naar Montauk (Long Island, New York), waar Helens ouders wonen. Noah wil er in alle rust aan zijn nieuwe boek werken. Wat een fijne familievakantie moet worden, loopt uit op een heus huwelijksdrama.

Als Noah en zijn gezin gaan eten bij The Lobster Roll ontmoet hij Alison (Ruth Wilson), die er werkt als serveerster – en ook getrouwd is. Noah lijkt vrij direct interesse in haar te hebben. Uiteindelijk leidt hun ontmoeting tot een langdurende, emotionele affaire. Noah en Helen groeien uit elkaar, terwijl Alison haar man Cole (Joshua Jackson) niet kan uitstaan, en ze rouwen om hun overleden zoontje.

De serie kent een unieke vertelwijze. Het eerste halfuur van elke aflevering vertelt een van de twee zijn/haar versie van het verhaal aan een detective en de tweede helft de ander. Dat maakt het zeer interessant. De detective verhoort Alison en Noah over de dood van Cole’s broer, Scotty. Wiens verhaal de echte is, wordt in het midden gelaten. Ze zitten natuurlijk beiden fout met hun overspel, maar zijn ze ook in staat tot moord?

Ben je benieuwd geworden? Hieronder vindt je de trailer. Seizoen 1 is te zien op Netflix. In totaal zijn er drie seizoenen, die hopelijk later aan de streamingdienst worden toegevoegd.

Foto: © Showtime

Written by 

bekijk ook: