Seizoen 3 ‘Fargo’ vandaag uit

Seizoen 3 ‘Fargo’ vandaag uit

Wat ooit als een tragische komedie begon vol met zwarte humor, is uitgegroeid tot een serie met een breder publiek dan ooit. Na twee succesvolle seizoenen komt FX’s Fargo (2014-) met een vers derde seizoen. Wat seizoen drie ons gaat brengen is weer een moordmysterie.

Seizoen drie gaat over een drama tussen broers Ray en Emmit Stusy (Ewan McGregor in een dubbele rol). Emmit is een succesvolle zakenman, ook wel bekend als de ‘Parking Lot King’ van Minnesota. Ray is zijn oudere broer, een kalende reclasseringsambtenaar met een bierbuik. Hij ziet zich als de mindere broer en geeft Emmit daarvan de schuld. Hun rivaliteit krijgt een vreemde wending. Wat begint als een onschuldige diefstal eindigt in een bloedbad.

Hier de trailer van het derde seizoen:

Elk seizoen vertelt een ander verhaal, maar is enigszins verbonden. In het eerste seizoen gaat Lester Nygaard (Martin Freeman), een onzekere nice guy, moeilijk door het leven. Hij wil wraak nemen op de mensen die hem neerhalen. Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), een huurmoordenaar, helpt hem ongewenst. Molly Solverson (Allison Tolman) wordt ingezet om de moorden die volgen, op te lossen. Haar vader, een ex-politieagent, wil haar helpen en praat steeds over een erge gebeurtenis van vroeger: the Sioux Falls Massacre. In seizoen twee volgen we haar vader Lou Solverson (Patrick Wilson), in de jaren 70. De Sioux Falls Massacre wordt ons daar duidelijk.

Toen de gebroeders Coen enkel als producenten werden genoemd voor Fargo, ontstond er paniek. De show zou volledig worden gemaakt door nieuwe mensen. Joel & Ethan Coen waren uniek in hun filmmaken en humor, maar toch heeft de gelijknamige serie hun stijl helemaal over kunnen nemen. Het eerste seizoen van de serie Fargo leek nog veel op Fargo (1996) de film. Het tweede seizoen begon zijn eigen stijl te pakken te krijgen, daarom wordt van seizoen drie verwacht over een complete eigen stijl te beschikken. Natuurlijk weer met bekende elementen uit de komedieklassieker en andere Coen Brothers-films.

Vanaf vandaag is Fargo seizoen 3 te zien op Netflix. Wekelijks komt er op donderdag een nieuwe aflevering uit.

Foto: Netflix

Written by 

bekijk ook: