Seizoen 3 ‘Better Call Saul’ nu op Netflix

Seizoen 3 ‘Better Call Saul’ nu op Netflix

Seizoen drie van de Netflix-serie Better Call Saul komt vandaag uit in Nederland. Nice guy Jimmy McGill (Bob Odenkirk) wil zich bewijzen in de wereld als advocaat, maar alles zit hem tegen. Het duurt niet lang meer tot Jimmy verandert in de listige Saul Goodman, bekend van moederserie Breaking Bad

Toen advocaat Kim Wexler (Rhea Seehorn), Jimmy McGill’s ‘love interest’, zich erg aan het boekje vastklemde, reageerde Jimmy: “That’s why people hate lawyers.” Zijn verleden als de zogeheten ‘Slippin’ Jimmy’, die iedereen voor de gek hield voor geld en aanzien, lijkt zijn onschuldige imago onderuit te halen. Is McGill een good guy (geen toeval dat hij zichzelf ‘Goodman’ noemt) of een bad guy? Dit is precies wat deze serie zo aantrekkelijk maakt: de serie is gebouwd op ethiek zoals Breaking Bad.

Seizoen twee eindigde met spanningen tussen Jimmy en zijn broer Chuck (Michael McKean). De klusjesman van Jimmy, Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), werd door een onbekend tussenpersoon tegengehouden toen hij de kartelbaas Hector ‘Tio’ Salamanca (Mark Margolis) wilde vermoorden. Deze gebeurtenissen hebben niet alleen veel invloed op Jimmy’s professionele leven, maar ook op zijn liefdesleven met Kim.

Saul Goodman begint vorm te krijgen en er wordt nog een bekend Breaking Bad-personage geïntroduceerd in het nieuwe seizoen. Gustavo Fring (Giancarlo Esposito), de grote drugsbaas met veel connecties, start zijn ‘witwasserette’ Los Pollos Hermanos.

Hoe Fring in de wereld van Jimmy McGill wordt geweven is nog niet bekend. Wel kunnen we raden dat Mike en Hector er iets mee te maken hebben. Terwijl het derde seizoen zo zijn eigen verhaal gaat vertellen, zal het ook een grote stap zetten richting de wereld van de ultieme antiheld Walter White (Bryan Cranston).

Elke week is er op dinsdag een nieuwe aflevering van Better Call Saul te zien op Netflix. Dus: better watch Saul!

Foto: Netflix

Written by 

bekijk ook: