De festivals die je niet mag missen in april

De festivals die je niet mag missen in april

Hoera, de lente is weer begonnen. Dat betekent: lekker naar buiten, korte mouwen en mooi weer, maar ook de aftrap van spiksplinternieuw festivalseizoen. Weg met die winterdip en kom maar door met die optredens, biertjes en foodtrucks! TEP zette voor jou de leukste, vetste en gaafste festivals van april op een rijtje.

Motel Mozaïque – 7 en 8 april

Locatie: Binnenstad van Rotterdam

Voor de kunstliefhebbers is het Motel Mozaïque Festival een paradijs. Je kunt muziek, dans, theater en beeldende kunst bewonderen op verschillende locaties in de binnenstad van Rotterdam. Het is de perfecte plek om nieuwe acts te leren kennen op de mooiste plekken van de stad. De locaties liggen dicht bij elkaar en je bent binnen een paar minuten lopen op Rotterdam Centraal. Maar als je echt de full experience wil beleven, kun je een slaapplek krijgen in het Ro Theater. Jep, je leest het goed, in een echt theater! En dat is het mooie van het MoMo festival: alles kan!

Meer info: motelmozaique.nl


Drop The 90’s – 8 april

Locatie: Rackertcentrum Breda

Heb je zin in een dagje nostalgie? Dan is Drop The 90’s perfect! Met artiesten zoals Def Rhymz, Nakatomi, Mental Theo en The Vengaboys ben jij binnen no time weer terug in je kindertijd. Wedden dat jij ‘We’re going to Ibiza’ nog steeds keihard mee kunt zingen? Geloof ons: met de old skool nineties sfeer zit je altijd goed!

Meer info: dropthe90s.nl


Paaspop 14, 15 en 16 april

Locatie: Schijndel

Als je geen zin hebt om het paasweekend door te brengen met je familie, dan is Paaspop een goed excuus om eronder uit te komen. Dit festival staat bol van Brabantse gezelligheid en met artiesten als Doe Maar, De Staat, UB40 en Anouk zit je sowieso altijd goed. Daarnaast staan ook cabaretiers Hans Teeuwen en Guido Weijers hier op de planken. Van rock tot hiphop, iedereen kan er terecht. En mocht je meerdere dagen willen gaan, dan kun je jouw tentje gewoon op de camping installeren.

Meer info: paaspop.nl


DGTL 14, 15 en 16 april

Locatie: NDSM-Werf, Amsterdam

Het dance-seizoen wordt geopend met het jaarlijkse DGTL festival. Houseliefhebbers uit heel Nederland komen naar de Amsterdamse NDSM-werf om drie dagen helemaal los te gaan. Duurzaamheid is belangrijk voor het festival en het wil daarom in de toekomst zo veel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Je kunt dus losgaan, maar ook rekening houden met milieu. Wat wil je nog meer? Met o.a. Tiga, Speedy J, Max Cooper en vele anderen.

Meer info: dgtl.nl


The Life I Live – 26 en 27 april

Locatie: Centrum van Den Haag

Krap bij kas, maar toch graag Koningsnacht en -dag willen vieren? Dat kan! The Life I Live is een gratis festival in het centrum van Den Haag. Omdat onze koning Willy dit jaar Abraham zal zien, heeft de organisatie een line-up van 50 acts samengesteld van verschillende genres, waaronder indierock, hiphop, funk, dance en nog veel meer. Met 200.000 bezoekers per jaar wordt Koningsdag dit jaar zeker weten een topfeest!

Meer info: thelifeilive.nl


Kingsland – 27 april 

Locatie: Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Twente (Oldenzaal) en Maastricht

Natuurlijk mogen de Koningsdagfestivals niet ontbreken in dit lijstje. Kingsland is natuurlijk het grootste en meest bekende festival van Nederland. Het mooiste is dat je nooit lang in de trein hoeft te zitten, want het festival is namelijk op vijf locaties. Laat die rommelmarkt links liggen,kleur jezelf helemaal oranje en ga los op de beats van Tiësto, Afrojack en Fedde Le Grand.

Meer info: kingslandfestival.nl

 

Written by 

bekijk ook: